Vezér-Hús baromfi kis- és nagykereskedés felvágottas pult, csirke-, pulyka-, liba-, kacsatermékek Budapesten házhozszállítással, akció, mell, szárny, máj, farhát, nyak, pizza sonka és más baromfitermék

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Fahéjas-szilvás pulykamell, rösztivel
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg pulykamell, 30 dkg aszalt szilva, 1 dl aszaltszilva-ivólé, 3 evôkanál kristálycukor, mokkáskanálnyi fahéj, 1 kk. keményítô, 1 kk. csirkefuszersó, 1-2 dl olaj, 1 csomag mélyhutött röszti.

Elkészítése:

Az ivólébe beletesszük az aszalt szilvát, tíz percig fôzzük, ízesítjük kristálycukorral és fahéjjal. Végül besurítjük a keményítővel. A pulykamellet felszeleteljük, megszórjuk a fuszersóval, kevés olajjal megkenegetjük és roston pirosra sütjük. A rösztit olajban kisütjük, szalvétára helyezzük és lecsöpögtetjük. A hússzeleteket a mártással félig leöntjük és a rösztivel tálaljuk. Friss szilvával díszíthetjük.
Vissza a listához