Egészben sült libamáj

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Libamáj (kacsamáj) egészben sütve
Hozzávalók:
1 db friss libamáj, vagy kacsamáj
1 fej vöröshagyma, néhány gerezd fokhagyma
egész bors

Elkészítése:
Egy szép libamáj az alapja – friss legyen, foltmentes és lehetőleg ne fagyasztott. Egy napra hideg vízbe téve ki kell áztatni.
A klasszikus recept szerint legjobb libazsírban és egészben lesütni. Ehhez az említett szárnyas hájából kisütjük a zsírt. Vehetünk libazsírt boltban is, de a házi sokkal ízletesebb, sárgább, jobb! A libazsír fedje el a májat teljesen, egy fej vörös hagyma, néhány gerezd fokhagyma és pár szem bors is kerülhet mellé.
A májat nagyon lassan kell sütni, a folyadék éppen csak gyöngyözzön, kb fél-1,5 óra alatt kész, mérettől függően.
Ekkor fogyasztható frissen, pl. krumplipürével, sült almával, sült hagymakarikákkal.
Ha hidegen akarjuk fogyasztani, akkor egy üvegtálba finoman áthelyezve a májat, a szűrt zsírt ráöntve hagyjuk kihűlni.
Hűtőben a zsír teljesen megszilárdul – így ízléses kis gömbök formálhatók a máj mellé, egy-két gerezd lila hagyma, paradicsom, kis tepertő és friss kenyér.
Kiváló!
Vissza a listához