Baromfi hús, hústermékek, húskészítmények kis- és nagykereskedése Budapesten, Pestszentlőrincen

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Martonvásárhelyi libacomb párolt lila káposztával és pirított burgonyával
Hozzávalók 4 személyre:
4 db 0,5 kg-os libacomb, 80 dkg lila káposzta, 1 kg burgonya, 10 dkg kristálycukor, 3 cl ecet, 5 g libasült-fűszerkeverék, 15 dkg bacon, 1 kg vöröshagyma, 30 dkg alma, 2 db babérlevél, 1 g majoránna, 5 g só, köménymag.

Elkészítése:
A libacombokat megtisztítjuk, majd a fűszerkeverékkel jó erősen bedörzsöljük, tepsibe tesszük, mellérakjuk a felvágott hagymát és megszórjuk a majoránnával. 200 °C-on, lefedve, 1,5 órán át sütjük, majd a fólia levétele után pirosra sütjük a combokat. A lila káposztát lereszeljük és egy kevés libazsíron megfuttatott cukorral lepirítjuk. Sóval, cukorral és ecettel ízlés szerint ízesítjük. Körülbelül 1 óra párolás után kész van. Közben kevés vízzel mindig pótoljuk a párolólevet. Babérlevéllel és köménymaggal az elkészülés elôtt 20 perccel ízesítjük. A burgonyát meghámozzuk és félig megfőzzük, a bacon szalonnát apró kockákra vágjuk és kevés libazsírban lepirítjuk, ami után a kockára vágott hagymát is megpirítjuk. Ebben a szalonnás-hagymás szaftban puhára pirítjuk a burgonyát és ízlés szerint sóval ízesítjük. A tányérra 1 libacombot, párolt káposztát, pirított burgonyát helyezünk és a combot kevés szafttal meglocsoljuk.
Vissza a listához