Vezér-Hús baromfi kis- és nagykereskedés, csirke-, pulyka-, liba-, kacsatermékek Budapesten házhoz szállítással, akció, mell, szárny, máj, farhát, nyak, pizza sonka, baromfitermékek

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Pulykasteak fahéjas szilvamártással és rösztivel
Hozzávalók 4 személyre:
800 g (4 szelet) pulykamell, grillfűszer, 800 g mélyhűtött röszti, olaj, 300 g mirelit szilva, 0,4 dl szilvalé, 1 dl tejszín, 50 g cukor, grillfűszer, 1 rúd fahéj, 2 körte félbevágva, 3 evőkanál étkezési keményítő, 4 teáskanálnyi áfonyalekvár.

Elkészítése:

A pulykaszeleteket kissé megklopfoljuk, fűszerezzük. Teflonedényben az olajon kisütjük, melegen tartjuk. A szilvalét felforraljuk, beletesszük a kimagozott, félbevágott szilvát, a fahéjat, a cukrot és addig főzzük, amíg darabokra szét nem esik. Fél óra múlva beletesszük a tejszínt. A keményítőt 2 dl hideg vízzel elkeverjük és besűrítjük a mártást. A fahéjat vegyük ki a mártásból. Olajon kisütjük a rösztit. Tálaláskor a röszti mellé helyezzük a pulykamellet, leöntjük a mártással, a tetejére helyezzük a fél körtét, aminek közepébe áfonyalekvárt töltünk.
Vissza a listához