Csirkehús, csirkemell filé, baromfi, baromfihús, mellfilé, csirkecomb, pulykamell, baromfi Budapest, kacsa, liba, pulyka, libamáj

Hírlevél feliratkozás

Friss receptek, újdonságok, húsipari információk! Online Vezérhús Magazin most fél évig ingyenesen!

Küldés


Vezér-hús Kft. Budapest XVIII. Balassa u. 2-10. Pestszentlőrinci vásárcsarnok
(Üllői út - Haladás utca kereszteződés)
Telefon: +36 1 297 0058 Fax: +36 1 297 0059 +36 20 915 8907 vezerhus@gmail.com
Recept - Zöldhagymával töltött csirkecomb kefires reteksalátával
Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb, 1 csokor zöldhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, fél dl olívaolaj, só, őrölt bors;
a salátához: 4 csokor retek, 1 csokor zöldhagyma, 2 dl kefir, fél dl kukoricaolaj, 1 kiskanál dijoni mustár, só, őrölt bors.

Elkészítése:
a csirkecombokat fektessük deszkára a bőrös felükkel, éles késsel vágjuk ki a felsőcomb csontját, kicsit klopfoljuk ki, és sózzuk, borsozzuk meg. A zöldhagymákat vágjuk akkorára, mint a csont hossza, majd egyformán tegyük a combokra, a csont helyére, és hajtsuk rá kétoldalról a húst meg a bőrt. Kötözzük át,
tegyük tepsibe, sózzuk, borsozzuk, kenjük be paradicsompürével, és locsoljuk meg az olívaolajjal. 180 °C-os sütőben 40-45 perc alatt süssük pirosra, majd pihentessük 10 percig. A salátához a retket vágjuk vékony cikkekre, tegyük salátástálba, és szórjuk rá a vékony hagymaszeleteket. Az öntethez a kefirt keverjük el a kukoricaolajjal, és ízesítsük sóval, borssal, mustárral. Locsoljuk a zöldhagymás retekre, és lazán forgassuk össze. Tálaláskor a töltött combot szeleteljük fel, és a kefires reteksalátát külön tálkában kínáljuk hozzá.
Vissza a listához